Телефони за контакт

0882 / 372 426
0882 / 372 637

Пишете ни

lixmebel@abv.bg

Кухни по индивидуален проект

Сърцето на всеки дом- нейно величество кухнята! Кухнята е мястото, в което се събираме със семейството, каним гости, приготвяме храна и отдъхваме след дългия работен ден. Съвременното обзавеждане на кухните се отличава с ярки акценти, множество елементи и функционалности. При интериорния дизайн на помещенията, кухнята е един от най- времеотнемащите и важни в проектирането и изработката мебели. Кухнята трябва да е проектирана не само за да е красива, но и практична и лесна за работа.

кухни-по-поръчка

Какви са етапите при обзавеждане на кухнята?

изработка-на-кухня-по-проект

На първо място е необходимо да съберете идеи, които да ви помогнат да сформирате своето виждане за бъдещото си обзавеждане. Планирайте разпределението на кухненските модули, формата на кухнята, разположението на уредите. Трябва да се съобразите с размерите и архитектурните особености на помещението.

След като вече имате ясна идея, е време да заповядате в нашия офис или да отправите вашето запитване чрез формата ни за запитване. По време на консултацията си с Вас, ще уточним материалите, обкова, цветове, текстури, функционалности и елементите, които ще присъстват във вашата кухня. На база на тези характеристики ще ви изготвим офертна цена. 

За изработката на идеен проект ще бъде необходимо да внесете 10 % съгласно сумата по офертната цена. Тази сума ще бъде приспадната от авансовото плащане след подписване на договора за изработка на мебели. За изработка на идеен проект, вие трябва да ни предоставите точни размери на помещението, за което ще се проектира кухненската мебел. Ако изпитвате затруднение при вземане на точни размери, ние можем да ви го предложим като  допълнителна услуга на този етап от нашата съвместна работа.

При одобрение от Ваша страна на идейния проект и внасяне на авансова сума по договор за изработка на мебели се изготвя работен 3D проект, който вие получавате в 1 до 3 варианта, с възможности за доработка на конкретен вариант. Когато визията напълно удовлетворява вашите желания,  проекта се дава към производство, и в срок около 20 работни дни вие получавате вашето обзавеждане за кухня. Доставката на мебелите и техният монтаж се осъществява в удобен за вас ден, след предварителна уговорка.

Нашите проектанти притежават задълбочени познания в областта на обзавеждането. Това ще ви помогне да намерите правилното решение, особено при помещения с нестандартни характеристики и по- сложни детайли.

Ликс Мебел ООД  проектира и произвежда класически, модерни и минималистични кухни по поръчка, изцяло съобразени с вашите желания и бюджет.

  • Класическата кухня е истинско вдъхновение по отминалите времена, като визията й е съобразена с модерните в момента материали и цветови гами. Модерните кухни се отличават с ярък дизайн, контрастни цветове, множество функционалности, уреди за вграждане и аксесоари. Модерните кухни са комфортни, лесни за използване, запомнящи се със своя екстравагантен вид. Освен формата на кухнята, е много важно да сте избрали и стила ѝ.
  • Минималистичната кухня притежава съвременен дизайн, изчистени линии, и простота в детайлите. Този стил кухня подхожда на динамичните личности, които желаят да притежават функционална и лесна за поддържане кухня. Ако кухнята е продължение на дневната, трябва да се съобразите с цветовата гама и вида на използваните материали.

А, като заговорихме за материали– техния избор е от първостепенно значение за дизайна на кухнята. В съвременното мебелно производство за изработка на кухня се използва масивна дървесина, ПДЧ и МДФ.  Материалите се различават освен по външния си вид, но и по техните свойства и цена.

Кухнята е помещението, което използвате всекидневно. Необходимо е да се съобразите с това, тъй като материалите трябва да притежават здравина, влагоустойчивост и термоустойчивост, като тези качества ще ви  гарантират по- дългият живот на мебелите.

Бюджетните решения за кухня се изработват от ПДЧ. Предпочитан материал е не само заради изгодната си цена, но и поради многообразието от цветове, структури и фурнири. ПДЧ кухните се отличават със стилен и модерен дизайн. Ако цената, която ви  предложим надвишава вашия бюджет, вариант е да спестите средства от допълнителни функционалности или декоративни елементи, за да получите изгодна и удовлетворяваща вашите потребности цена.

Важните елементи в една кухня са освен материала от който е изработена, но и механизмите и аксесоарите, като например дръжки на шкафчета.

Защо  елементите във всяка една кухня са важни? Първо качеството на обкова е от значение, защото той прави кухнята функционална. Аксесоарите придават завършеност на кухнята, и подобряват цялостния дизайн.

проектиране-на-кухня
индивидуален-проект-на-кухненско-обзавеждане

Какво е предимството на кухня от МДФ по поръчка?

МДФ плоскостите се изработват от мека дървесина, обработена по специална технология. Кухня от МДФ притежава не малко предимства. Материала предлага качество като здравина, устойчивост на влага, екологично предимство, красив външен вид, както и оптимално съотношение на цена към качество. Въпреки по скъпият материал в сравнение с ПДЧ плоскостите, кухните изработени от МДФ са по- издръжливи, дори в помещения с висока влажност (над 80%).  Кухнята изработена от МДФ може да бъде гланц, мат или фурнир. Кухня  МДФ гланц е лъскава и блестяща. С този вид плоскости се постига съвършен дизайн и модерно излъчване.  Кухня МДФ мат е стилно, модерно решение, което ще преобрази вида на кухнята. МДФ мат е лесен за поддръжка и няма опасност лесно да бъде наранена повърхността. Кухня МДФ фурнир създава приветлива и уютна атмосфера на дома. Вашата кухня от МДФ фурнир ще приюти семейството със своята топлина, като превърне храненето в истинско удоволствие!

Ликс Мебел ЕООД предлага богат избор от електроуреди на водещи фирми като EuroLux, NEFF, PYRAMIC, SCHOCK, SIEMENS, SMEG, LIEBHERR, LGKUPPERSBUSCH, INDESIT, Hotpoint, Gorenje, Franke, Falmec, Elica, Electrolux, Cata, Bosch, AEG, Zanussi, Whirlpool, Teka. Ако решите да поръчате електроуредите за вашата нова кухня от нас, ние можем да ви съдействаме и при техният монтаж и свързването им към електро инсталационната мрежа.

Фирма Ликс Мебел ЕООД не предлага услуга „Свързване на електро уредите към ВиК инсталационната мрежа“.

Фирмата предлага широка гама от продукта като Технически камък, принт стъкло, лакобел и множество други, които ще пресъздадат визията на вашата кухня по най- добрия възможен начин.

Какво представлява работният триъгълник в кухнята?

Планировката на вашата кухня е от първостепенно значение. Правилното планиране е важно за удобното разположение на всички мебели и уреди, за да се използва оптимално наличното пространство. Може би всеки един от вас е чувал правилото за работния триъгълник. Това е пространството, което се образува между печката, мивката и хладилника, като е прието тяхната подредба да е именно под формата на триъгълник. Разстоянието между страните на триъгълника е прието да е между 3 и 6 метра.

При проектирането на кухни, стандарта за модула е 60 см, като това е нормалната дълбочина и ширина на кухненското обзавеждане. Разбира се, съществуват шкафове с много по- малки или по- големи от този размер, но тяхното проектиране е по индивидуални размери и желания, което и определя оптималното разпределение на наличното пространство.

Галерия кухни проектирани, произведени и монтирани от нас

Ликс Мебел ООД предлага кухни по поръчка за Бургас и региона. Тъй като производството ни се намира  в Бургас повечето ни клиенти са от областта. Въпреки това, ние предлагаме услугите си за всички клиенти в страната. Нашата форма за запитване може да ви ориентира в цената, а при удобно за вас време да направим среща на място, за да обсъдим и детайлите по вашия проект. Ако харесвате нашата работа и искате да доверите обзавеждането си на Нас- Ние ще го направим с голямо удоволствие и  професионализъм!

Свържете се с нас, за да обсъдим вашите идеи и да получите качествено, съвременно и красиво обзавеждане за кухненския ви кът!