Телефони за контакт

0882 / 372 426
0882 / 372 637

Пишете ни

lixmebel@abv.bg

Кухненски механизми

Целта на механизмите в кухнята е да осигурят максимална ефективност на всеки кът в стаята, като го оползотворят и създадат условия за лесен достъп до него.

Кухненските механизми организират вътрешното пространство и подобряват функционалността на мебелите. С тяхна помощ, изпълнението на всяка работа в помещението може да се превърне в истинско удоволствие. За да се постигне този резултат, те трябва да бъдат практични, качествени и абсолютно целесъобразни.

При предварителното създаване на проекта за Вашата кухня, е необходимо да се уточнят и механизмите към нея, особено когато говорим за дълъг експлоатационен живот на мебелите.

Можем да Ви предложим много решения за удобство и модерен дизайн, чрез полезното усвояване на пространството, дори когато квадратурата е наистина малка. Ще оптимизираме Вашата кухня по възможно най-добрия начин, за постигане на максимални комфорт и  практичност.

кухненски-механизми
механизми-за-кухня

Предлагаме широк набор от иновативни механизми, като например такива със странично и долно водене, механизми за чело, въртящи кошници, половин и три четвърти кошници, механизми за ъглов и глух шкаф, такива на две или три нива, с пълно изтегляне и равномерно прибиране, падаща кошница с амортисьор, както и множество други решения и подобрения. Всички механизми са съчетани с плавно и безшумно прибиране.

Ключови моменти в избора на кухненски механизми са и икономията на място, достигане до труднодостъпните места и ъгли, както и лесното боравене с шкафове на по-голяма височина.

Красивата визия е важна, но тя трябва задължително да бъде съчетана с функционалност и ергономичност на Вашите мебели. По този начин ще се постигне едновременно както  наслада за сетивата, така и радост от използването на цялото кухненско обзавеждане.

 

При изготвяне на работния проект, след като сме обсъдили желаната подредба и материали, които ще бъдат използвани за направата на мебелите, ще Ви отправим и предложение с подбрани механизми, за чието качество, функционалност и дълъг живот Ви гарантираме. Те ще бъдат селектирани спрямо Вашите конкретни нужди и предпочитания. Сред възможностите са: механизми с плавно прибиране, вертикални и ъглови, механизми с пълно изтегляне, с разделител за бутилки, с чупещи се рамена и т.н.

Основни видове механизми за кухни:

  • Механизми за ъглови шкафове
  • Механизми за колонни шкафове
  • Механизми за чекмеджета
  • Механизми за бутилки
ъглов-механизъм-за-кухня

Механизми за колонен шкаф – те представляват една цялостна конструкция. Тяхното предназначение е да разделят шкафа на рафтове, изпълнявайки функцията “кухненски килер”. При отваряне на шкафа, механизмът изтегля вътрешната част навън.

Механизми за ъглов шкаф – монтират се към долния ред на ъгловите шкафове. Този механизъм представлява въртящо устройство, което позволява удобен достъп до всяка домакинска принадлежност, намираща се в ъгловия шкаф.

Механизми за вградени шкафове – необходими и полезни за цялостното организиране и структуриране на пространството в шкафовете. Различни по размери, те се определят спрямо характеристиките на конкретните мебели. Подобряват визията и функционалността на мебелите, като внасят удобство и бързина на работа.

механизми-за-чекмеджета

Механизмите за чекмеджета, използвани за кухненски шкафове се подразделят на:

  • Ролкови механизми за чекмеджета
  • Телескопични механизми за чекмеджета
  • Механизми с плавно прибиране
  • Механизми тандем бокс
  • Механизми мета бокс

При нас ще откриете практични и модерни решения за всяко помещение, което се нуждае както от цялостно обзавеждане, така и от подмяна на вече съществуващото.

С отличното качество и съвременен дизайн на нашите продукти, ще сте сигурни, че ще постигнете мечтания уют и комфорт за Вашия дом, офис, търговско помещение или обществена сграда.