Телефони за контакт

0882 / 372 426
0882 / 372 637

Пишете ни

lixmebel@abv.bg

Интериорно обзавеждане на малък апартамент

Как да превърнем малкото жилище в съвременен уютен дом?

Животът в големия град си има своите предимства, но често пъти отрицателните аспекти са свързани с недотам просторните жилища, които се предлагат на пазара. Пазара на недвижими имоти е динамичен сектор, като имотите ново строителство често пъти са с малка квадратура. Те са компактни, но ако тепърва трябва да обзавеждате ново жилище или ви предстои ремонт, то пред вас стои нелеката задача да превърнете дома си в модерен, уютен и разбира се функционален.

Тук на помощ идват множеството идеи и съвременния дизайн на мебели по поръчка, които в своя минималистичен и функционален вид ще направят жилището лесно за обитаване, ще създадат простор и лекота при използването на всички мебели и уреди в него.
В тази статия ще ви представим няколко практични съвета как може да превърнете своя апартамент в съвременен дом, като проявите своя индивидуализъм и лични предпочитания.

Изработка на мебели по поръчка

Изработката на мебели по поръчка е най- добрият вариант, когато трябва да обзавеждате по- малко по площ жилище, търсите уникалност в дизайна и имате свой собствен поглед как точно трябва да изглежда то. Изработването на мебели може да се направи за всяко едно помещение, независимо от неговата функционалност или разположение. Съвременните материали, множеството цветови решения и механизми за по- лесно и безпроблемно боравене с мебелите, ще сътворят чудесен интериорен дизайн.

Съединяване на спалнята с хола

Съединете спалнята с хола

Един наистина полезен трик, който ще придаде няколко допълнителни квадратни метра на вашия дом, е създаването на общо пространство. Oбединението на отделни помещения е най- добрата стратегия за малък апартамент, която не само оптически разширява наличното пространство, но и придава уют, топлина и интимност. Ако все пак желаете да създадете усещане за уединение, може да разделите двете пространства с помощта на завеси, плъзгащи врати, а защо не и етажерка, която също може да използвате и за съхранение на вещи.

Не е добре използването на обемни витрини и мебели, които ще намалят видимо пространството

Малките и по- семпли мебели с множество функции са гениален начин да обзаведете малък апартамент, защото не заемат толкова място. Когато избирате мебели за дома си, гледайте да използвате цялото налично пространство. Така ще увеличите комфорта в помещението и ще разширите оптически стаята. Добро решение е използването на сгъваеми мебели, като например удължаваща се маса с механизъм за сгъване или столове, които могат лесно да се трансформират, преместят и пренаредят, когато имате гости. Мислейки в перспектива, съвета който можем да ви дадем като по- удачно решение са две малки масички с кръгла форма, около които да стои останалата мебелировка в дневната. Друг чудесен вариант за стая, която освен за спалня се използва и като трапезария, е вградено падащо легло. Така осигурявате достатъчно пространство през деня. Перфектно решение се явяват и модерните системи за съхранение. Това могат да бъдат вградени шкафове, чекмеджета и всякакви други елементи. По този начин вещите ви винаги ще бъдат прибрани и добре подредени.

Нека бъде светлина

В малкото пространство правилното използване на изкуствена светлина, когато липсва естествена такава, е важен елемент, който трябва да бъде включен в етапите на планиране на интериора. Използването на възможно най- естествената светлина е основен фактор при определянето на разположението на мебелите. Изборът на осветителни тела също не е за подценяване. Осветителни елементи, настолни лампи, окачен таван, лед светлини и прочие придават стил и приятна атмосфера на малкото пространство.

Добавяне на огледала и по възможност големи прозорци

Известно е, че стъклата и огледалата създават оптичната илюзия за по- голямо пространство. Може да ги използвате като разделители на помещения или като част от интериора. Те ще осигурят пряк достъп до дневна слънчева светлина в стаите.

Светли цветове

Използване на светли тонове

Светлите тонове са добър избор да разширите оптически дома, и да внушите идеята за свежест и мекота в интериора. Светлите тонове са винаги на мода, комбинират се чудесно с по- тъмни акценти и могат идеално да се съчетават съседни тонове в едно помещение.

Класически акценти и мебели от дърво

Предимството на малкия апартамент е, че той винаги придава допълнителна топлина, уют и спокойствие. Ако все пак искате да засилите тези чувства може да добавите някои класически детайли, елементи от дърво, тухли, камък или винтидж мебели. Това ще ви гарантира винаги приветлива атмосфера. Класическите мебели се съчетават чудесно с по- модерните и минималистични форми.

Отворена кухня

Малките кухни си имат своите плюсове. Те са много по-лесни за почистване, обзавеждането им е на много по- достъпна цена, а и създават чудесна интимна атмосфера, в която може с удоволствие да прекарвате време с близките си. Изнасянето на барплот пред кухнята, ще увеличи пространството, пресъздавайки ефект, че тя изглежда много по- голяма и просторна.

Визуални трикове за повече обем

Творческото използване на цветовете е важен елемент, който не трябва да се пренебрегва, още повече когато става въпрос за малък апартамент. Често неутралните цветове, като основна палитра с пръски от друга избрана цветна гама, ще разчупят дома ви. Що се отнася до оптическите ефекти- при положение, че дадена стая е ниска или тясна, може да увеличите това налично пространство, използвайки райета в контрастни цветове.
Идеалният дом е пространството, което отразява вашите предпочитания, емоции и усет за стил. Мислете извън рамките, дайте път на своята креативност. Възможностите са толкова много, че вие бързо и лесно ще сътворите хармоничен, модерен и компактен дом.
Ако се нуждаете от допълнителни съвети за обзавеждане на малък апартамент, потърсете нашите професионални услуги като производител на мебели по поръчка. Консултацията ви с нас ще избистри вашите идеи, ще изберем най- добрите мебели, тяхното правилно разположение в пространството, за да получите най- доброто от света на мебелното производство.

Comments are closed.