Телефони за контакт

0882 / 372 426
0882 / 372 637

Пишете ни

lixmebel@abv.bg

Как да изберем подходяща трапезна маса за дома

Как да изберем подходяща трапезна маса за дома?

За уюта и удобството по време на хранене, от важно значение е избора на трапезна маса. Тя трябва да е съобразена с броя на членовете на семейството, с размерите на помещението и с обзавеждането в жилището.  

Формата на масата

Когато сте изправени пред трудната задача да изберете подходяща трапезарна маса за дома, един от най- важните аспекти, който трябва да вземете под внимание, е формата ѝ. Някои хора предпочитат кръглите маси, а други ги намират за по-малко функционални от правоъгълните или квадратните. Разбира се, всяка форма има своите предимства и недостатъци.

Правоъгълната маса за хранене определено е много добро решение и предпочитан вариант за всички, които разполагат с по- големи помещения. Кръглата и овална маса са често предпочитани от домакинствата, които разполагат с по- малки по размер трапезарии.  Закръглената форма предлага възможността да се съберат повече от четирима човека, без да е необходимо допълнително място. Те създават интимна атмосфера и излъчват уют и гостоприемство.

Да хапнем заедно на една маса?

Кръгла, правоъгълна, овална, квадратна или асиметрична – изборът на дизайн е голям. При избора на маса трябва да имате предвид, че тя ще повлияе на общуването. Кръглите маси имат много по-голямо предимство от правоъгълните. Те генерират повече социални контакти, тъй като всички гости са равни и могат лесно да разговарят на масата помежду си. Така е и при квадратните маси, въпреки че техния минус е, че техните по- големи размери и остри ръбове не винаги са благоприятни. За същия брой гости би било много по-подходящо да изберете правоъгълна, защото заема по-малко пространство.

Размери на трапезарната маса

Когато избирате трапезна маса, е добре да мислите в перспектива. Малките модели могат да грабнат окото ви, но помислете дали местата, които осигурява, ще бъдат достатъчни в бъдеще, когато членовете на семейството се увеличат, или когато решите да поканите повече гости. В случай, че не разполагате с достатъчно пространство в трапезарията, не се колебайте да се изберете маса с  разтегателен механизъм. Така в ежедневието, тя няма да заема много пространство, а в извънредните ситуации ще ви върши идеална работа. Има няколко общоприети стандартни мерки, които ще улеснят вашия избор. Нужно е да има около 110-120 см. разстояние между масата и стените, както и заобикалящите я мебели, за да може преминаването покрай нея да се извършва свободно.

Най- често използваните материали за направа на трапезни маси

Важен момент при избора на маса е от какъв материал да бъде изработена. Съветваме ви да изберете материал според стила, в който сте обзавели жилището си. Най- често се използват дърво, метал, стъкло, МДФ или ПДЧ материал. Всеки един от тях има своите отличителни свойства и характеристики. Масивното дърво излъчва уют и топлина, но за сметка на това, за разлика от стъклените маси, не се вписва напълно в съвременния дизайн на обзавеждане. Стъклените маси са подходящи за модерна трапезария, тъй като излъчват стил, елегантност и оптически разширяват помещението, но имайте предвид, че поддръжката им е доста по- трудна. Студенината на метала пък е отличното решение за домове, обзаведени в индустриален стил. Масите изработени от ПДЧ материал са бюджетен избор за тези, които искат да пресъздадат усещане за уют и топлина в дома си, като в същото време пасват идеално и на модерната визия.

Ликс Мебел е мебелна фирма за производство на мебели в бургас. При нас ще намерите широко разнообразие от трапезни маси на достъпни цени, защото вашето удовлетворение е най- важно за нас. Посетете нашият офис за да обсъдим вашето проектно решение. С радост ще откликнем на вашето запитване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*