Телефони за контакт

0882 / 372 426
0882 / 372 637

Пишете ни

lixmebel@abv.bg

Как да обзаведем антрето?

Визитната картичка на дома

Антрето, както повечето интериорни дизайнери и архитекти твърдят, е визитната картичка на Вашия дом, тъй като именно то създава първите впечатления за интериора и атмосферата на жилището, както и за самите Вас. И най-малката грешка, която допуснете в обзавеждането на антрето, може да унищожи усилията Ви да създадете цялостен, завършен и естетически издържан интериор на апартамента, и да повлияе на мнението на Вашите гости.

Разбира се, освен модерна и красива визия, антрето трябва да предлага и разширена функционалност. Основната цел на тази стая е да служи за съхранение на връхни дрехи, обувки, чадъри, шапки, ръкавици, шалове и прочие, а ако разполагате с достатъчно пространство може да добавите и отделен гардероб, който да използвате не само за съхранение на изброените по-горе принадлежности, но и на разнообразни предмети от домакинството.

Как да осигурим повече светлина в този вид помещение?

Антрето обикновено е малко помещение с ограничен достъп до естествена светлина, поради липса на прозорци. Това може да бъде компенсирано с правилно осветление и подходящи светли тонове. Съветваме Ви да изберете латекс, тъй като може да се почиства натрупаната мръсотия. Друг чудесен вариант е релефни или фигурални тапети, които придават домашен уют и приятна атмосфера на помещението. За да разширите оптически пространството, може да покриете едната стена с огледала.

Каква подова настила да изберем за коридора?

Подовата настилка в коридора трябва да е издръжлива, да не се пързаля и да се почиства лесно. Най-често се препоръчва теракота, гранитогрес, ламинат или естествен камък.

Какви мебели да поставим в антрето?

Днес, мебелите не са това, което бяха преди години. Съвременното обзавеждане предлага множество функции едновременно. Изготвихме списък с най-належащите мебели, които трябва да присъстват във всяко антре.

Портманто и шкаф за обувки са мебелите, които задължително трябва да присъстват в коридора. Те ще Ви осигурят необходимото за Вашия ежедневен тоалет и удобно място за поставяне на личните принадлежности – ключове, чанти и т.н. Ние от „Ликс Мебел“ можем да изработим мебели по поръчка, като използваме материали със сертифициран произход и доказано качество, за да задоволим напълно вашите изисквания и нужди.

Ако антрето е достатъчно просторно, практична идея е да поставите гардероб. В зависимост от размера на помещението, той може да бъде малък или голям и да предоставя възможност за съхранение на всякакви принадлежности – от ежедневно до сезонно облекло.

Все по-често в антрето присъстват и обособени места за сядане. Добавянето на пейка, табуретка, самостоятелен стол или подобен тип седалка ще Ви осигури допълнително удобство и чаровен акцент.

Друга неизменна част от обзавеждането на тези помещения е огледалото, което предлага бърза оценка на външния вид преди да излезете навън. То може да бъде средно или голямо, отново в зависимост от големината и свободното пространство в антрето.

Може да добавите и допълнителени декоративни елементи, които да внесат допълнителна топлина на помещението и да създадат игрив дизайн, който да сътворява усмивка на лицето Ви всеки път когато напускате или се прибирате в дома си.

Изберете мебелите според стила на помещението и ги съобразете с цялостния интериор на жилището си. В случай, че не можете да се справите с тази задача сами, ние сме насреща. Може да се свържете с нас по всяко време, с удоволствие предоставяме на нашите клиенти всякакъв вид експертно съдействие и помощ и консултация във всеки един от отделните етапи.

Свържете се с нас и ние ще проектираме за Вас мечтаното обзавеждане.

Телефон за контакт: 0882 / 372 426 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*