Телефони за контакт

0882 / 372 426
0882 / 372 637

Пишете ни

lixmebel@abv.bg

Новите тенденции в интериорния дизайн на кухни

Кухнята е сърцевината на всеки дом, която събира всички заедно около трапезата в началото и в края на дългия работен ден. Избора на качествени материали, цветови решения, и обков значително допринесоха за съвременната изработка на мебели по поръчка за кухня. За съвременната изработка на кухня по проект, търсим две основни неща- красота и функционалност.

Представяме ви някои от водещите тенденции при дизайна на кухни, които очакваме да станат изключително популярни през тази година.

Интелигентни Кухни

Често пъти хората правят грешка като мислят, че ефективността е за сметка на дизайна. Технологията е навлязла в пълна сила във всеки един аспект от нашия живот.  Смарт кухните предлагат не само функционалност и възможност за вграждане на уреди, но неповторим дизайн и игра с форми и цветове. Може да добавите кухненски кранчета, които усещат наличието на движение и автоматично се включат, хладилници, които могат да ви предупредят, когато вашите хранителни продукти са на път да се развалят, или кафемашина, програмирана да ви приготви кафе когато се събудите.

Интелигентни Кухни

Света на цветовете

Бялото все още е най- предпочитаният цвят за кухненски помещения. Очаква се бялото да остане фаворит и през тази година, макар че сивият цвят е на път да го измести. Сивото умело се съчетава с естествени орнаменти и бляскави акценти.

Има друга цветна палитра, която бавно се промъква в кухнята, именно тъмната. Ще ви изненада колко добра визия могат да придадат кухненски шкафове обагрени в тъмни цветове, студени нюанси вдъхновени от океана, дори изумрудени лилави тонове. Те създават луксозна атмосфера, излъчваща елегантност и стил, които не могат да бъдат постигнати с бледите тонове. Драматичните ярки тоналности могат да се използват върху стени, кухненски шкафове, плочки, уреди или в домакински приспособления, като съдове за готвене и декорации. Трябва обаче да сте внимателни и да не прекалявате с мебелите в тъмната гама, тъй като рискувате да затворите оптически помещението.  

Света на цветовете

Освободете се от излишните шкафове

Все по- предпочитан е по- опростения дизайн, за сметка на вградените механизми и възможности на кухнята. Водеща тенденция е премахването на окачените горни шкафове, тъй като без тях помещението изглежда много по- просторно. Отворените рафтове са чудесна алтернатива, ако е необходимо допълнително пространство за съхранение. Ако използвате отворени рафтове, то може да придадете по- индустриален вид на кухнята, като добавите естествени елементи или метални тръби.

Плотове

Кварцът все още не може да бъде изместен, когато става въпрос за избор на материал за кухненския плот. Той е изключително издръжлив, лесен за поддържане и е антимикробен. Гранитът, основният конкурент в групата от по- висок клас, изисква малко по- голяма поддръжка. Основните цветове са сиви, тъмни, кремави или бели. Все по- популярни са мивки, изработени от същия материал като плота. Това прави почистването и поддръжката много по-лесна. Мрамор и дърво са други популярни опции, в допълнение към кварца и гранита.

Плотове

Подови настилки

Подовите настилки от твърда дървесина са все още много популярни, но има вероятност скоро да бъдат изместени от керамичните. Керамичните подови настилки се предлагат в голямо разнообразие от дизайн и размери. Можете да използвате керамични плочки, които изглеждат точно като под от твърда дървесина. Така че, ако искате да запазите външния вид на твърдата дървесина, но искате материал, който е по-лесен за поддръжка, помислете за подова настилка от керамика. Керамичните плочки могат да бъдат проектирани така, че да наподобяват редица други материали, включително естествен камък. Тези интересни текстури са много различни от обикновените полирани или лъскави покрития, които виждаме навсякъде.

Кухненски остров

Кухненският остров е практично и удобно решение, стига помещението да предлага пространство за неговия обем. Той е мултифункционален и полезен компонент към всяка кухня. Ще ви осигури допълнителен плот за работа и ще затвори визуално кухненския кът. Добавете няколко стола и ще можете да го ползвате и за хранене.

Кухненски остров

Comments are closed.