Телефони за контакт

0882 / 372 426
0882 / 372 637

Пишете ни

lixmebel@abv.bg

Безценни съвети при проектиране на малка кухня

Безценни съвети при проектиране на малка кухня

Една от абсолютните ни слабости и предпочитани пространства за дизайн е кухнята. Това е мястото в дома, където всички се събират и най-силно се усеща уюта на дома. Толкова много от живота ни се случва в именно кухнята. Всички мечтаем за чисто ново място, с голям остров и повече шкафове, които понякога даже не сме сигурни за какво ще ползваме, не е ли така? Реалността обаче е, че много от нас имат пространство отредено за малка кухня. Понякога е трудно да си представим какво трябва да направим, за да функционира тя според нашите нужди, като в същото време да изглежда и наистина красиво. Ние имаме няколко интересни предложения.

стая

#1: Започнете с функционален план за пространството

Функционалният план е важен при планирането на всякакъв размер пространство, но при малка кухня, става два пъти по-важен. Красива кухня за сметка на оформление, което няма да работи за Вас е безмислено. Уверете се, че мивката, хладилникът и печката са лесно достъпни и че има достатъчно пространство за всеки плот, който да бъде лесно достъпен за експлоатация. Обърнете внимание на оформлението на шкафовете, за да сте сигурни, че има достатъчно място за съхранение на нещата, които използвате ежедневно.

Разходете се през пространството (или буквално, или просто в ума си), за да решите какво оформление ще работи най-добре за вас. Всеки аспект ще създаде огромната разликата между малка кухня, която ще обичате, и малка кухня, която ще Ви подлудява.

кухня-от-ликсмебел

#2: Изберете цветовата палитра и дръжте на нея

Още от самото начало изберете цветовете, които искате за своята малка кухня и се придържайте към тях. Въвеждането на прекалено много цветове в малко пространство ще е натоварващо и объркващо. Ние от Ликс Мебел препоръчваме например комбинация между естествени дървесни тонове с бели и сиви елементи. След това бихме добавили черни електроуреди и месингов обков. Придържайки се към подобна примерна схема, ще се създаде усещането, че пространството е по-голямо и ще се постигне ефект на приветливост. Независимо от цветовете на които ще се спрете, задължително бъдете последователни в избора си.

малка-кухня

#3: Откажете се от някои шкафове

В малката кухня, създаването на подходящо място за съхранение е задача с повишена трудност. Твърде многото шкафове могат да създадат усещане за тежест и ще Ви накарат да се чувствате като притиснати. В този случай, ние препоръчваме да се добавят един или два елемента, които да разчупят перспективата, като например опцията за отворени рафтове. Ако обаче все пак те не са Вашето нещо, добър компромис са стъклените вратички на някои от шкафовете. Тези малки промени ще окажат огромно влияние върху това, колко отворена ще изглежда кухнята.

ВИЖТЕ ВТОРАТА ЧАСТ НА СТАТИЯТА

Lixmebel.bg предлага вземане на точни размери, създаване на 3D проекти, изработка на мебели и кухни по поръчка, транспорт и монтаж.

Доверете ни се и живейте точно в дома, за който мечтаете.

За консултация: GSM: 0882 / 372 637

стая-за-семейството
кухненски-бокс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*