Телефони за контакт

0882 / 372 426
0882 / 372 637

Пишете ни

lixmebel@abv.bg

Рустик – вечният стил

Рустик – вечният стил

Рустик е стил в интериорния дизайн и обзавеждането, който се отличава със семпла, груба и поразително красива визия. Естествените материали, като сурова дървесина, камък и метали, доминират в дизайна, тъй като основното предизвикателство при него е да се създаде интериор, който наподобява непринуденото очарование, типично за природата.

Той обхваща широк диапазон от стилово разнообразие с акцент върху естествените и необработени елементи.

Философията на рустик стилът е да извлече естествено вдъхновение от естетиката на заобикалящата ни природа и да внесе комфорт, очарование, уют и топлина в дома Ви.

дизайнерски мебели

Основни материали

Както вече споменахме, материалите са от естествени източници, от които произтича и тяхната цветова палитра. Това са:

  • Кожа и велур;
  • Съдове от калай и метали с патина (окислителното покритие, което се формира върху бронзови и медни предмети);
  • Дървен материал, клони и кора за декорация;
  • Ковано желязо и ръждиви метали;
  • Естествени материи като памук, коноп, лен, вълна и животински кожи;
  • Камък, скални образувания и бетон;
  • Органични елементи.

Философия

Интериорът в рустик стил създава чувство за силна емоционална връзка с миналото и природата. Той носи вдъхновение от естествените текстури, изчистените топли и земни цветове.

Докато в своя най-традиционен вид може да изглежда тежък, съвременният рустик стил се отличава с изключителна свежест, реализъм и очарование. Той отключва домашна топлина, подчертана от дизайнерски и архитектурни детайли, които предлагат различни функционалности, като: красиви, масивни мебели, романтична дървена кухня, високо легло от дъб, сводести тавани, тавани, украсени с дървени греди и колони, дървено стълбище, реставрирани дървени подове и каменна настилка.

Най-добрите интериорни дизайни намират перфектен баланс между грубото и уютно излъчване. По този начин се подчертава автентичната красота на естествените материали, акцентира се върху непринудения стил и се създава неповторима домашна атмосфера.

дървени греди

Мебели

Рустик обзавеждането създава еклектична визия, която затвърждава усещането за природа в домашни условия. Мебелите могат да бъдат и ръчно изработени, като винаги се запазва естественият нюанс на материалите, което придава индивидуален стил на помещението и създава уютна обстановка, с нотка на романтика и носталгия.

Мебелите се изработват основно от дърво, регенериран дървен материал и камък. Елементи като бамбук, ратан, сезал, памучен памук, вълна, хартия, стъкло, глина и различни видове метал, също могат да бъдат включени в изработката, което придава изключителна балансираност и красота на мебелите.

Топ предложение е дълга дървена маса от необработено дърво, на което да се събира цялото семейство.

Вечният стил

Като обобщение, рустик стилът е въплъщение на всичко уютно, земно, органично, здраво, непретенциозно и топло.

Той доказва старата поговорка, че всичко се върти. Въпреки непрестанно променящите се тенденции за интериорен дизайн, този стил устоява и се налага във времето. С една дума – той е вечен.

Благодарение на своята непретенциозност, органични текстури, форми и естествената топлина, той остава изключително популярен и обичан дизайн във времето, не само за обзавеждане на къщи, но и на модерни градски апартаменти.

Ако сте влюбени в дома и искате да му придадете собствен стил и очарование, ние от ЛиксМебел ще превърнем мечтите Ви в реалност.

Изготвяме проекти по Ваши размери и изработваме дизайнерско обзавеждане, като влагаме креативност и професионализъм във всяка мебел.

Обадете ни се: 088 237 2426

дизайнерски мебели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*