Телефони за контакт

0882 / 372 426
0882 / 372 637

Пишете ни

lixmebel@abv.bg

Кухненско обзавеждане вдъхновено от скандинавския стил

Скандинавският стил при интериорния дизайн се отличава с изчистен и минималистичен външен вид, който съчетава в себе си простота и същевременно изтънченост. В основата на изработката на кухня в скандинавски стил се крият естествените материали, най- често от дърво, аксесоари от неръждаема стомана, както и белите и светло сиви тонове, които придават простор, и осигуряват празно платно, върху което да се борави с акценти.

Каква цветна палитра да изберем

Изборът на неутрална основа е от ключово значение за постигането на скандинавски стил. Бялото е очевиден избор, тъй като оптически отваря пространството, увеличава максимално наличната естествена светлина и допринася за яркостта във вашата кухня или всекидневна. За да разчупите обстановката, комбинирайте с ефекти от естествен дървен материал, добавете по- големи осветителни тела, цветни уреди или разнообразие от растения и билки. Сивите и меките кафяви цветове допълват бялата палитра и създават меко излъчване на помещенията.

Неутралната палитра е в основата на скандинавския стил

По- малкото е повече

Избягвайте сложния дизайн, с прекалено много мебели и акценти. Доверете се на простотата и лекотата. Скандинавските домове се характеризират с усещане за благополучие и безупречност. Минимализмът не означава, че не можете да развихрите въображението си, дори напротив. Използвайте различни цветове и текстури във вашата кухня, за да добавите от своята индивидуалност.

Дървени повърхности

Естественото дърво е символ на топлина и уют. Дървените повърхности и настилки са неразделна част за постигането на дизайн на кухня в скандинавски стил. Разнообразяване на атмосферата в помещението може да постигнете като добавите орнаменти като дървени рафтове или дървени дръжки към бялата кухня. За подовата настилка предпочитани са керамични плочки или каменни настилки.

Осветете помещението

Тъй като наличието на дневна светлина в скандинавските страни е много по-малко, те са експерти в използването на естествената светлина. За да създадете скандинавки стил е необходимо да изберете цветове и повърхности, които отразяват всеки лъч светлина. Висящите лампи или прожектори ще допринасат за цялостния характер на мястото. Ако имате допълнително пространство, можете също да поставите интересна настолна висока лампа в някои от ъглите.

Добавяне на естествена светлина в помещението

Комфортът и функционалността са на първо място

Комфортът и функционалността са на първо място в скандинавските домове. Много скандинавски кухни имат открити рафтове, които са чудесно решение за съхранение на на бурканчета с билки и подправки, които използвате ежедневно. С тях не само създавате страхотно визуално впечатление във вашата кухня, но и са удобни от практична гледна точка.

Характеризиран със своята простота, еклектизъм и елегантност, скандинавския стил ще превърне вашата кухня в предпочитано място за събиране на цялото семейство, носещ усещане за семеен уют и топлина.
Нашият екип предлага изготвяне на идеен проект за вашата кухня по външен вид и стил, съобразен с вашите предпочитания, вкусове и бюджет. Не се колебайте да се свържете с нас! Ще се радваме, ако имаме възможността заедно да превърнем една ваша мечта в реалност.

 

Comments are closed.