Телефони за контакт

0882 / 372 426
0882 / 372 637

Пишете ни

lixmebel@abv.bg

Стилен интериор с мебели от ЛПДЧ и МДФ

Дали мебелите от масив са най- добрият вариант за създаване на стилен интериор?

Мебелите от естествено дърво имат много предимства- те са изключително стилни, надеждни и притежават дълъг експлоатационен живот. Понякога обаче, когато са подложени на променлива влажност и топлина, обзавеждането, изработено от масивна дървесина, може да се раздуе, напука или деформира.

МДФ е напълно екологичен материал, който често пъти по характеристики изпреварва масивната дървесина. Изработените от мека дървесина и смола плоскости, се изсушават машинно и се пресоват, за да се получи плътен и стабилен материал. Мебелите от МДФ са по- издръжливи на променливи температури, отколкото мебелите от масивна дървесина, които обикновено се разширяват и свиват както хоризонтално, така и вертикално, когато температурите и влажността се покачват или падат. Поради тази причина обзавеждането от естествена дървесина, изисква високо ниво на грижа и поддръжка.

Стилен интериор с мебели от ЛПДЧ и МДФ Ликс Мебел Бургас

С помощта на плоскостите от МДФ, можете да създадете стилен интериор, както и качествена и функционална мебел във всяко едно помещение от вашия дом. Този материал се характеризира със здравина, устойчивост, плътност и много гладка повърхност. Подходящ е и за мокри помещения, тъй като се отлича с висока еластичност и водоустойчивост. Освен заради по достъпната си цена, в сравнение с тази на естествената дървесина, материалът е предпочитан за изработка на декоративни елементи, тъй като е лесен за обработка- не се рони и е чист,, без дефекти.

ЛПДЧ плоскостите са изработени от пресовани дървени частици с ламинирано покритие. Те са предпочитано средство за създаване на стилен съвременен интериорен дизайн, тъй като разполагат с голямо разнообразие от цветови решения. Изработени от смлени дървесни частици, пресовани и слепени със специален вид смола, най- често ламинираните ПДЧ плочи се състоят от три слоя, които осигуряват по- малка плътност по средата, и по- висока плътност на другите слоеве, което спомага за по- голяма издръжливост на материала. Ламинираният ПДЧ материал е най- употребяваният за изработката на мебели от икономичен клас, което във никакъв случай не е за сметка на качеството. Използват се главно за направата на корпусни мебели. ЛПДЧ плоскостите са много лесни за обработка, както и за почистване и поддръжка. Избирайки тях, вие избирате чудесно съчетание между съвременен дизайн и стил за всяка мебел.

Ликс Мебел Ви предлага стилен интериор с мебели от ЛПДЧ и МДФ. Можем да Ви предложим най- добрите решения за Вашия дом, които да реализираме с екип от опитни професионалисти и висококачествени материали. Доверете ни се, и няма да Ви разочароваме!

Comments are closed.