Телефони за контакт

0882 / 372 426
0882 / 372 637

Пишете ни

lixmebel@abv.bg

С какво работим

Материали

Фирма “Ликс мебел” предлага богат избор от плоскости, с различни текстури и цветови решения, за постигане на комбинация от най-добрия дизайн и високо качество на мебелите във Вашия дом,офисили търговско помещение. Продуктовата ни гама включва огромно разнообразие от ламинирани плоскости, суров, грундиран и фурнирован МДФ, пълна гама от декори на ПДЧ, кухненски и работни плотове и гърбове, гланцови плочи, PVC и ABS кантове. Всички материали са в резултат на съвременно производство, в съответствие с европейските стандарти за целесъобразна мебелна индустрия. 

Като лидери в бранша, ние ще Ви представим най-новите тенденции и иновации в областта. Възможностите в интериорния дизайн са необятни и се уповават както на нашите креативни идеи и професионални предложения, така и на Вашите разбирания за модерен и уютен дом. Ще Ви насочим към материали, които най-пълно ще отговорят на Вашите изисквания и нужди за постигането на съвършен дизайн, съобразен със съответния бюджет.

Важни компоненти на мебелите са както добрия външен вид и функционално разположение в пространство, така и на здравите, устойчиви материали, от които са изработени. Изборът на такива се прави на база търсения резултат, съпоставен с бюджетните възможности.

Материали

С какви машини работим в нашия производствен процес?

машини-с-които-работим

Фирмата ни разполага с голяма и модернизирана производствена база. Работим със съвременно оборудване по най-новите технологии в мебелното производство. Гамата машини, с които работим включва циркуляри, специализирани фрези, оберфрези, кантиращи машини, шлайф и полир машини и много други, които улесняват нашата работа и подобряват качеството на произведените от нас мебели. Нашият екип от специалисти, допринася за качественото изпълнение, бързият монтаж и сигурността от страна на клиента, че проекта ще бъде изпълнен според техните нужди и изисквания. Най-често използваните материали за направата на мебели са ЛПДЧ и МДФ. За да прецените кой е по-подходящ за изработката на желаната от Вас мебел, е нужно да знаете основните качества, предимства и недостатъци на всеки от тях.

МДФ е напълно екологичен материал, който се произвежда от мека дървесина чрез сухо пресоване под високо налягане и температура. Дървесината се смила фино, след което, получените частици се слепват с помощта на лепило/смола и восък/парафин. МДФ се характеризира с гладкост, голяма здравина и плътност. Благодарение на фината консистенция, материалът се отличава с висока еластичност и водоустойчивост. Не се рони, което го превръща в много подходящ за изработката и на малки,  декоративни елементи.

Предимства на МДФ:

 • Напълно екологичен материал;
 • Лесен за обработка (рязане, пилене, огъване, фрезоване и др.);
 • С много гладка повърхност;
 • С висока степен на плътност;
 • Водоустойчив, което позволява да се монтира в помещения с влажност до 80% за разлика от масива, който не се препоръчва за помещения с над 60% влажност;
 • Сред най-предпочитаните заместители на масивната дървесина е, като дори я превъзхожда по механични характеристики, тъй МДФ е чист материал, без дефекти;
 • Добър топло и звукоизолатор;
 • По-евтин от естествената дървесина;
 • Устойчив на гъбички и плесени, което го прави безопасен и хигиеничен за използване.
предимства-на-мдф
предимства-на-пдч

ЛПДЧ са плоскости, изработени от пресовани дървесни частици и слепени със специален вид смола. Типично за тях е ламинирано покритие. Най-разпространени са трислойните плочи, при които по-груб среден слой е заключен между два по-тънки повърхностни слоя, които са от по-фини и по-плътно пресовани частици. По-малката плътност по средата е с цел да се постигне по-ниска цена, а по-високата плътност на другите слоеве спомага за по-голямата издръжливост на материала. Това е един от най-популярните и предпочитани материали при производството на мебели. Предлага огромно разнообразие от цветове и фурнири на достъпни цени.

ЛПДЧ плоскостите имат своите предимства и недостатъци:

 • Влагоустойчив и износоустойчив материал;
 • Лесен за обработка;
 • Разполага с богато разнообразие от цветове и повърхности;
 • ЛПДЧ е най-употребяваният материал за изработката на мебели от икономичен и среден клас;
 • Плоскостите са по-плътни и по-хомогенни, в сравнение с естественото дърво и шперплата;
 • Преди всичко се използва за направата на корпусни мебели;
 • Лесен за почистване и поддръжка, в сравнение с масивната дървесина;
 • Не се препоръчва за помещения с висока влажност;
 • Не е водоустойчив материал;
 • Не е подходящ за финна обработка;
 • Може да запази добрия си външен вид и функционалност години наред, ако мебелите рядко се разглобяват и сглобяват, и са защитени от влага.

Ламинираните плоскости ЛПДЧ придават очарователно излъчване и съвременен дизайн на всяка мебел, благодарение на разнообразните повърхностни структури и цветови решения. С тяхна помощ може да постигнете съвременно обзавеждане във всяко помещение, което да е съобразено с определения от Вас бюджет и желание за повече цветови комбинации.

пдч-плоскости

Обков

Високият стандарт на фиксиращите елементи подобряват функционалността, издръжливостта и естетиката на мебелите, което е гаранция за пълното удовлетворяване на Вашите нужди. Използването на висококачествен обков за мебелите увеличава и тяхната последваща стойност.

Мебелните обкови са най-подходящото и практическо решение, което има за цел да поеме натоварването при употребата на мебелите, да осигури лесен достъп до тесните и неудобни места и да оползотвори максимално наличното пространство, като запазва модерния и стилен дизайн.

Пантите, системите за плъзгащи врати и механизмите за плавно затваряне са изключително важни за функционалността на Вашите мебели, като в същото време те са и много деликатна част от тях, която лесно може да бъде повредена. Затова е важно да не правите компромиси с тяхното качество.

Разполагаме с обширна гама от механизми среден и висок клас с ненадмината функционалност и издържливост, съобразени с Вашите изисквания и нужди. Работим с продуктите на фирми като

Blum, Hettich, Grass, както и продуктовата гама механизми, предлагани от Лотос Трейдинг и Роси. Нашето обзавеждане върви с най-новите поколения механизми за плавно затваряне, които осезаемо подобряват ежедневния комфорт в дома или офиса. Безупречната работа на системите е резултат от перфектното взаимодействие между частите. Всички те са безпроблемни за инсталиране и изключително устойчиви при работа. При нас ще  намерите единствено качествени продукти, с които ще създадете абсолютна хармония в дома или офиса си. Нашите консултанти ще Ви помогнат да откриете най-подходящите за Вас механизми, така че дори труднодостъпните места да се използват лесно и ефективно.

Мебелите, които функционират правилно и по предназначение в дългосрочен план, обикновено са тези, за които е използван първокласен обков. Ние гарантираме, че работим с реномирани производители, които извършват постоянни тестове за качество  и стриктно следят за високото ниво на ефективност на всички части и механизми. Предлагаме Ви безспорни качество, креативност, иновативност и не на последно място – коректност.

мебелен-обков

Какво може да очаквате от мебелния обков, който предлагаме?

мебели-обков

Трайно и правилно функциониране – изключително важен фактор, който определя нашата репутация и Вашата потребителска удовлетвореност. Дългият експлотационен живот на мебелите е наша лична мисия.

Естетика – висококачествените мебелни обкови, често са почти невидими и се вписват идеално във всеки декор. Единственото, което ще доловите е тяхната  деликатна компактност и функционалност, което ще Ви създаде приятното усещане за комфорт и безупречност.

Дългогодишен опит –  благодарение на него можете да сте сигурни, че ще изберем най-доброто за Вас.

Стъклени панели

Както вече отбелязахме, ние сме в течение с най-актуалните тенденции в интериорния дизайн. И в тази връзка, предлагаме на Вашето внимание специален вид елементи, които ще внесат неподправено изящество и уникален чар във Вашия дом, офис или търговско помещение, а именно – декоративните стъклени панели.

Те добиват все по-голяма популярност сред любителите на естетиката, тъй като създават наистина неповторима обстановка и са деликатен детайл към цялостната визия на стаята, който се отличава от всичко останало.

Изглеждат превъзходно в комбинация с дървени и метални повърхности, както и в съчетание с облицовки от камък. Подходящ избор са за гардеробни врати, преградни стени, шкафове, облицовка на стени, гръб за кухни и т.н.

Декоративните стъклени панели си “играят” със светлината и нейните отражения, като придават блясък и дълбочина на помещенията. Те притежават уникалното качество да променят външния си облик, в зависимост от светлината, която се отразява в тях – през летните слънчеви дни озаряват цялото помещение, а през есента и зимата добавят меки и нежни цветове в стаята или обекта, в които са поставени.

стъклени-панели

Видове стъклени панели

видове-стъклени-панели

Цветното стъкло се получава в резултат на допълнително добавени метални оксиди към основните суровини, които придават различни, пъстри нюанси.

Лакобелът е цветно, непрозрачно стъкло, боядисано със специализирана висококачествена боя, устойчива на влага. Освен, че притежава удивителен външен вид, този продукт е лесен за поддръжка и може да се използва за декоративна обработка (кант, фасет).

Принт стъклото придава чар и собствена идентичност, като разчупва и обогатява визията на мебелите, за които се използва. При изработката на ламинирано принт стъкло, изображенията се принтират върху фолио, което се намира между двете стъкла. Това гарантира високо качество и издръжливост по време на експлоатация.

Закаленото стъкло се произвежда чрез термична обработка на обикновеното стъкло, до постигането на желаните форма и размер. Якостта на закаленото стъкло е около 6 пъти по-висока в сравнение с тази на обикновеното. Приложението му е свързано с използването на елементи без рамки. Неговата висока издръжливост го прави напълно безопасен материал, а при евентуално нарушаване на целостта му, отчупените парченца стъкло не са с остър, режещ край, а са заоблени.

В зависимост от Вашите нужди, има много възможности да се ламинират различни видове стъкла, спрямо вида на слепващия материал. Съставът на ламинираното стъкло (триплекс) е две или повече на брой стъкла, които са слепени с гъвкав непрозрачен филм. Този филм не променя оптичните свойства на стъклото.

Аксесоарите към мебелите са финалния щрих на дизайна, който определя в голяма степен и допълнителната функционалност на обзавеждането.

Избирането на подходящи аксесоари е важно и определящо за Вашия комфорт, и е свързано с  предназначението на съответната мебел. Чрез подбор на правилните елементи, може да направите всяко пространство удобно и компактно, като в същото време му придадете индивидуалност и стил.

Изборът изисква внимателно обмисляне, а решението се конкретизира спрямо съответните нужди на всеки клиент.

“Ликс Мебел” ЕООД предлага огромно разнообразие от аксесоари, които ще улеснят Вашето ежедневие, ще го направят по- приятно и ще му придадат забележителен облик.

Ние работим с доказани фирми и партньори, за да Ви осигурим разнообразие от най-добрите и качествени:

мивки и смесители, кухненски лостове и принадлежности към тях, сушилници за домакински съдове, закачалки и кукички за лостове, кошчета за боклук с автоматичен механизъм, лостове за гардероб, механизми за обувки, лостове за хавлии и кърпи, аксесоари за баня и тоалетна, водобран, кантове, стопери и буфери, рафтоносачи, допълнителни рафтове, осветление за мебели, брави за интериорни и мебелни врати, дръжки и принадлежности за интериорни и мебелни врати, закачалки за мебели, офис модули, мебелни колела и крачета, принадлежности за легла и дивани, допълнителни профили, декорации и други.

аксесоари

Нашите партньори